Welkom bij praktijk voor Moeder & Kind 

( Mama Academy Nederland & Zwanger en Kidz zijn onderdeel van de praktijk )

 

Babymassage


Bij praktijk voor Moeder en Kind kan je terecht voor een ontspannende cursus babymassage. Een moment voor jou en je baby. In 2 lessen van 60 tot 90 minuten leer je de Shantala babymassagetechnieken. En dat niet alleen ook geven we je handvatten om je kindje makkelijker in- en door te laten slapen, slijmvorming in de neus los te krijgen door middel van massagetechnieken en hoe jij de pijn van de darmkrampjes kan verlichten. 


Een vast avondritueel met een korte massage, ook hier hebben we een tip voor. Tijdens de cursus leer je hoe jij een liedje met massagetechnieken kan toepassen tijdens het avondritueel. 


De cursus babymassage kan gereserveerd worden op donderdag- en vrijdag morgen. In overleg ook in de avonduren.Kindermassage

 

Kindermassage kan in 2 vormen worden toegepast, namelijk met olie op de huid en over de kleren heen. Met kindermassage kan jij jou kind ondersteunen op het moment dat hij of zij het nodig heeft. Op sommige momenten kan je kind heel druk in het hoofd zijn, of zich juist onzeker voelen. Tijdens drukke feestdagen of andere momenten kan het ook zijn dat je kind slecht in- en doorslaapt. Je kind kan overprikkeld zijn. Op deze momenten en gewoon ter ontspanning is het een mooi moment om kindermassage in toe te passen. 


Tijdens de workshop kindermassage leer ik je hoe spelenderwijs massagetechnieken over de kleren heen kan toepassen. Daarnaast leer je massagetechnieken voor op het hoofd, buik en de voeten.( denken, voelen en loslaten ). Kindermassage is een mooi moment voor jullie samen het bevordert de band tussen jou en je kind. 
Wist je dat

  • Met massage / aanraking geen miscommunicatie kan ontstaan?
  • Baby- en kindermassage een opbouwende massage is?
  • De duur van de babymassage afhangt van verschillende factoren zoals lichaamsbouw en de leeftijd.
  • Een baby t/m +/- 5 maanden met de vingertoppen wordt gemasseerd? Na 5 maanden met de volle hand?
  • Meebewegen tijdens de uitvoering van de massagetechnieken essentieel is. 
  • Masseren een ontspannende werking heeft, zowel voor de ouders als het kind?
  • Kindermassage geschikt is voor peuters en kinderen t/m 12 jaar.Opleidingen & trainingen

 

Mama Academy Nederland is onderdeel van Praktijk voor Moeder en Kind. Inmiddels hebben wij meer dan 97 cursisten opgeleid tot docent babymassage.  

39 professionals hebben bij ons de training kindermassage bijgewoond. Meer dan 50 professionals hebben  wij de zwangerschapsmassagetechnieken en alles wat erbij komt kijken tijdens de zwangerschap mogen leren.


Mama Academy Nederland is geregistreerd bij het CRKBO , opleidingen en trainingen zijn vrijgesteld van BTW.

( Kort) beroepsonderwijs. 
Opbellen
E-mail
Info