Opvoedondersteuning


Ben jij als ouder op zoek naar opvoedondersteuning. Samen met jou ( en je partner ) ga ik graag aan de slag om te ontdekken wat wel werkt. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld:

 

·       Ik zou graag willen dat het avond eten gezellig verloopt, maar hoe doen we dat?

·       Ik wil mijn puber helpen met plannen van het huiswerk.

·       Het gedrag van mijn tiener / puber stoort mij, hierdoor ontstaat er een onprettige sfeer. Hoe kan ik dit omzetten naar een fijne sfeer.

·       Help mijn peuter bijt of slaat andere kinderen, ik begrijp niet waarom. En hoe kan ik mijn peuter leren dat dit niet gewenst gedrag is.

·       Ik voel mij onzeker in de rol van ouder, hoe zet ik dit om in een zeker gevoel.

 

Geen enkele vraag is te gek. Samen met jou ga ik op onderzoek uit wat in jullie situatie zou kunnen gaan werken. Elke kind is uniek, elke ouder is uniek en ook elk gezin is uniek.

 

Hoe ga ik te werk:

 

Na het stellen van jullie vraag stuur ik jullie een vragenlijst toe. Zodra de vragenlijst ingevuld retour is gestuurd maken we gezamenlijk een afspraak voor een intake / kennismakingsgesprek. Tijdens het gesprek stel ik veel vragen om de hulpvraag en ook de gezinssituatie goed in beeld te brengen. Tijdens een eerste gesprek geef ik jullie handvatten en plannen we een tweede afspraak in. Opvallend is dat meestal 2 afspraken voldoende is om zelf als ouder weer zonder begeleiding verder te kunnen.

 

Eerste consult                                 € 45,-

Tweede consult                              € 55,-

Derde en volgende consult          €  55,-

 

·       De tarieven zijn inclusief btw 

* Consulten kunnen plaats vinden op dinsdag en vrijdag overdag tussen 09:00 - 14:00 en op in de avonduren.


( i.v.m. de schoolvakantie en verhuizing is een opvoedconsult te boeken vanaf september 2019 )

 
 
 
Opbellen
E-mail
Info